Gratis training  ‘Houd uw brein gezond’

Gratis training ‘Houd uw brein gezond’

Een gezonde leefstijl voorkomt veel ziektes en een actief brein vermindert de kans op dementie. Bovendien is het fit houden van uw brein ook nog eens ontzettend leuk! Schrijf u in voor onze online training ‘Houd uw brein gezond’ en leer in zes weken verrassende dingen over uw hersenen en breingezondheid.

Wat kunt u verwachten?

We gaan in op de effecten van stress en slaap op uw hersenen. Verder komen onderwerpen als lekker eten en plezierig bewegen aan bod. Welke voedingsmiddelen zijn goed voor uw brein en welke hebben geen effect? En hoe beïnvloedt bewegen uw kans op dementie? U krijgt leuke uitdagingen en handige tips om nieuwe gezonde gewoontes vol te houden. Ook krijgt u antwoord op interessante vragen zoals ‘Is dagelijks puzzelen effectief voor uw hersenen of kunt u beter iets anders doen?’

Waarom biedt Alzheimer Nederland deze training gratis aan?

Alzheimer Nederland vindt het belangrijk om voorlichting te geven over de risico’s op dementie en mogelijkheden voor preventie. 30% van de gevallen van dementie is te voorkomen door een gezonde leefstijl. Daarom willen we u met deze training helpen om op een leuke manier te werken aan het gezond houden van uw hersenen.

 

alzheimer

Hoe werkt het?

Na bevestiging van uw deelname ontvangt u zes weken lang iedere week één e-mail met tips, feitjes en een kennistest. Alle informatie blijft voor u beschikbaar, u kunt de informatie dus altijd op uw gemak teruglezen.

 

Meld u aan via alzheimer-nederland.nl/breintraining.

Over Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. Circa 270.000 mannen en vrouwen in Nederland hebben dementie. In 2040 zal dit aantal oplopen naar een half miljoen. Iedereen krijgt met de ziekte te maken: als patiënt, als mantelzorger of binnen de familie- of vriendenkring.

 

Het is onze missie om dementie te voorkomen of genezen. En tot die tijd maken we ons sterk voor het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met dementie en hun omgeving.

 

We werken hiervoor samen met regionale en landelijke zorginstellingen. Al ons werk draait om de wensen en behoeften van mensen met dementie en hun naasten. We komen op voor hun belangen, bieden hulp en informatie en financieren wetenschappelijk onderzoek. Dit werk doen we samen met duizenden vrijwilligers. Wij kunnen daarbij niet zonder de bijdragen van donateurs.

Meer informatie?

www.alzheimer-nederland.nl

 

 

Alzheimer Nederland

 

 

Reacties op dit artikel

Wij vernemen graag uw mening
Er zijn nog geen reacties U kunt de eerste zijn die reageert op dit artikel!

Uw gegevens zijn veilig! Uw emailadres en andere gegevens zullen niet worden gepubliceerd of gedeeld met anderen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *