Vertrouwen in het openbaar vervoer

Vertrouwen in het openbaar vervoer

Hoe vraag ik een OV-chipkaart aan? Hoe plan ik het beste een reis met bus en trein? Kan ik een kaartje contant afrekenen of moet ik pinnen? Wat gebeurt er als ik vergeet uit te checken? Welke abonnementen zijn er? Onbekendheid met het openbaar vervoer is voor senioren vaak een drempel om ermee te gaan reizen.

 

Er is veel veranderd in het openbaar vervoer. We reizen met de OV-chipkaart en kaartjes kopen met contant geld is in veel regio’s niet meer mogelijk. Naast de NS rijden meerdere regionale vervoerders en er zijn verschillende abonnementen, tarieven en kortingsacties. Er is veel te kiezen, maar reizen met bus en trein vraagt tegenwoordig wel enige basiskennis. Zeker voor ouderen die nog nooit of langere tijd niet meer met het openbaar vervoer hebben gereisd. Een helpende hand is dan zeer welkom. Daarom zijn er OV-ambassadeurs.

openbaar vervoerUitleg aan leeftijdgenoten het hele jaar door

De OV-ambassadeurs zijn zelf ook op leeftijd. Tegelijkertijd zijn ze actief en vol passie van reizen met bus en trein. Het hele jaar door geven ruim 30 vrijwilligers in Flevoland, Gelderland en Overijssel vrijblijvend uitleg aan leeftijdsgenoten die onzeker zijn of speciale vragen hebben. Bijvoorbeeld over de OV-chipkaart, abonnementen van diverse vervoerders, hoe je reisinformatie opzoekt en hoe je een reis kunt plannen. Dat doen zij via informatiebijeenkomsten, inloopspreekuren en proefreisjes.
 

Op de website www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur kunt u eenvoudig opzoeken welke activiteit bij u in de buurt staat gepland.

Het OV ingewikkeld? Niet met een OV-ambassadeur

Toos Stam is sinds 2017 OV-ambassadeur: ”Al heel mijn leven reis ik met het openbaar vervoer.
Toen ik begin 2017 hoorde dat er OV-ambassadeurs werden gezocht wist ik het zeker. Dit wil ik doen. Leeftijdgenoten vertrouwd maken met het reizen in het openbaar vervoer.”

Uittesten in de praktijk helpt echt!

Tijdens een proefreis gaat een OV-ambassadeur met ongeveer 10 tot 15 personen op pad in bus en trein. Toos Stam is enthousiast: “Gezellig een ochtend of middag met elkaar op stap? Jazeker. Maar nog belangrijker is dat de senioren kunnen kijken, oefenen en vragen stellen voor extra uitleg. Geen enkele vraag is te veel of raar om te stellen. Want als OV-ambassadeur herken ik de problematiek van ouderen maar al te goed. Onderweg op een groot station komen alle belangrijke onderdelen van het reizen aan bod. Ik kan dan écht laten zien hoe alles werkt. Aan het eind van de rit zeggen mensen veel wijzer te zijn geworden. Dan pak ik met goed gevoel de trein terug naar huis en ben ik trots op mijn titel OV-ambassadeur.”

 

Jaarlijks organiseren de OV-ambassadeurs ruim 150 proefreizen. Uit ervaring en enquêtes blijkt dat na een proefreis veel senioren vertrouwen hebben om zelfstandig te reizen. Meer informatie over proefreizen vindt u op de website www.ervaarhetov.nl/proefreis.

Reacties op dit artikel

Wij vernemen graag uw mening
Er zijn nog geen reacties U kunt de eerste zijn die reageert op dit artikel!

Uw gegevens zijn veilig! Uw emailadres en andere gegevens zullen niet worden gepubliceerd of gedeeld met anderen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *